fbpx

TRETMAN ZA RAST KOSE

logo-Quantum Medicom

Mezoterapija kose

Mezoterapija-kose-tretman-za-rast
Mezoterapija-kose-rezultati

Šta je
MEZOTERAPIJA KOSE?

Mezoterapija kose je tretman koji se koristi za poboljšanje zdravlja kose i liječenje određenih problema kao što je gubitak kose. Ovaj tretman uključuje ubrizgavanje najkvalitetnijih supstanci, kao što su vitamini, minerali, aminokiseline i drugi aktivni sastojci, direktno u kožu vlasišta.

Prednosti tretmana mezoterapije kose:

Osnovna prednost mezoterapije kose je da se ubrizgavanjem hranjivih supstanci direktno u kožu glave poboljšava cirkulacija krvi i osiguravaju potrebne hranjive tvari folikulima dlake, smanjuje se upala i ubrzava zdrav rast kose.

Često pijemo razne suplemente da poboljšamo i ubrzamo rast kose i na taj način opterećujemo organe za varenje, a na ovaj način vtamini, minerali i aminokiseline se direktno ubrizgavaju u glavu i tako se brže i efikasnije podstiče rast kose.

Postupak mezoterapije kose obično se sastoji od niza injekcija koje se apliciraju duž linije kose ili na područja gdje postoji problem s opadanjem kose. Mezoterapija se često koristi kao neinvazivni tretman za one koji imaju problema s gubitkom kose, suvim vlasištem ili drugim problemima vezanim uz kosu.

Podsticanje rasta kose:

Mezoterapija može stimuliisati rast kose tako što pruža hranljive supstance direktno folikulima dlake. Ove supstance pomažu jačanju folikula, poboljšavaju cirkulaciju i stimulišu rast novih vlasi.

Jačanje kose:

Tretman mezoterapije poboljšava snagu i otpornost kose. Aktivni sastojci koji se ubrizgavaju doprinose održavanju zdrave i jake kose, što može smanjiti i sprečiti dalji gubitak kose.

Hidratacija i revitalizacija vlasišta:

Koža vlasišta je važna za zdrav rast kose. Mezoterapija kose pomaže u hidrataciji i revitalizaciji vlasišta, čime se stvaraju optimalni uslovi za rast i održavanje kose.

Smanjenje upale:

Mezoterapija može smanjiti upalu na vlasištu, što može biti uzrok gubitka kose. Ovaj tretman može umanjiti inflamaciju i podstaći zdravo okruženje za rast kose.

Međutim, važno je napomenuti da su rezutati Individualni i mogu mogu varirati od osobe do osobe i zato je neophodno prije nego što se odlučite za ovaj tretman, da se konsultujete s dermatologom ili drugim stručnjakom za kosu što možete učiniti u našim centrima.u.

Zašto mezoterapija kose
u našim Centrima?

1. Pregled cijelog organizma

Paket obuhvata pregled stanja i analize cijelog organizma i mogućih uzroka zbog kojih dolazi do opadanja kose – pregled cijelog organizma najsavremenijim kvantnim aparatima koji obuhvata i test intolerancije, analizu alergena, vitaminsko mineralnog sastava i analizu na teške metale i pesticide. Na taj način, doktor prije tretmana otkriva mogući uzrok opadanja kose što je neophodno kako bi tretman dao najbolje rezultate

2. Tretman obavlja ljekar

U svim našim centrima tretmane mezoterapije obavlja ljekar

3. Personalizovani pristup

Svaki tretman je prilagođen vašim individualnim potrebama. Naš tim stručnjaka analizira vašu kosu i vlasište kako bi kreirao tretman koji je učinkovit upravo za vas.

4. Bezbolan postupak

Mezoterapija kod nas je ugodna i bezbolna. Naši stručnjaci koriste se najsavremenijom tehnologijom i vrhunskim proizvodima kako bi osigurali ne samo učinkovitost tretmana, već i vašu potpunu udobnost tijekom procesa.

5. Visokokvalitetne ampule

Ampule u kombinaciji najkvalitetnijih vitamina, minerala i aminokiselina koje doktor procijenjuje isključivo u skladu sa pojedinačnim potrebama svakog klijenta posebno.

6. Serum za rast kose

Serum dobijate u našim centrima i on ima za cilj kroz upotrebu u svom domu podstakne i pojača dejstvo ampula Led svjetlosna terapija – koja ima za cilj da podstake i ubrza rast dlake

7. Brzo vidljive rezultate:

Rezultati su vidljivi već kroz par tretmana, primijetit ćete poboljšanja u teksturi kose, smanjenje gubitka kose i povećanje volumena. Vaša kosa će ponovno zablistati od zdravlja.

Nekoliko načina
na koje terapija LED svjetlom
može pomoći u rastu kose:

Povećana cirkulacija:

LED svjetlo stimulira krvne žile u vlasištu, što dovodi do bolje cirkulacije krvi. To može pomoći u dopremi kisika i hranjivih tvari do folikula dlake, što može podržati zdrav rast kose.

Stimulacija folikula dlake:

LED svjetlo može prodrijeti u kožu i folikule dlake, aktivirajući stanične procese i metabolizam. Ovo stimulira folikule dlake i može pomoći produbiti fazu rasta dlake.

Poboljšanje kvalitete kose:

LED svjetlo ima protuupalna svojstva, što može pomoći u smanjenju upale vlasišta. Upala može biti jedan od čimbenika koji dovode do gubitka kose, tako da smanjenje upale može potaknuti zdrav rast kose.

Povećana cirkulacija:

LED svjetlosna terapija može pridonijeti povećanju proizvodnje kolagena u koži, poboljšanju elastičnosti i zdravlja kose. To može smanjiti lomljenje kose i poboljšati njezin izgled.

Kako zakazati mezoterapiju kose?

Zakazivanje vašeg tretmana je brzo i jednostavno. Kontaktirajte nas na [kontakt forma] kako biste se posavjetovali s našim stručnjacima i dogovorili svoj prvi korak prema vraćanju zdravlja vaše kose.

Revitalizirajte svoju kosu i vratite samopouzdanje uz naš vrhunski tretman. Vaša lijepa, zdrava kosa čeka na vas!

MEZOTERAPIJA KOSE SA PREGLEDOM CIJELOG ORGANIZMA

230 km

*svaki naredni
tretman mezoterapije je 150 km

MEZOTERAPIJA KOSE BEZ PREGLEDA CIJELOG ORGANIZMA

170 km

*svaki naredni
tretman mezoterapije je 150 km

TRETMAN RADI LJEKAR I OBUHVATA:

U NAŠIM CENTRIMA

Pregled cijelog organizma

kvantnim aparatima kako bi doktor sagledao mogući razlog opadanja kose  Razgovor sa pacijentom i procjena koju vrstu mezoterapijske ampule primjeniti kod svakog pacijenta posebno

Injektiranje visokokvalitetnih ampula

Led svjetlosnu terapiju koja podstiče rast folikule

Serum za rast kose

VEĆ DANAS

Možete zakazati besplatne konsultacije sa našim ljekarom koji će u razgovoru sa vama procjeniti da li je mezoterapija kose pravo rješenje za Vas

Banja-Luka

Banja Luka

Bijeljina

Bijeljina

Sarajevo

Sarajevo

Cazin

Cazin

Tretman koji brzo i izuzetno efikasno pospješuje rast folikule dlake jer se neophodni nutritijenti (vitamini i minerali) direktno ubrizgavaju u vlasište.

Šta može biti uzrok gubitka kose

Genetika:

Nasljedni čimbenici igraju važnu ulogu u gubitku kose. Ako imate obiteljsku povijest gubitka kose, veća je vjerojatnost da ćete i sami imati problema s kosom.

Hormonska neravnoteža:

Promjene u hormonima mogu utjecati na kosu. Na primjer, kod muškaraca muški hormoni estrogen mogu dovesti do ćelavosti. Kod žena, promjene u razini hormona tijekom trudnoće ili menopauze mogu dovesti do privremenog gubitka kose.

Medicinska stanja:

Određena stanja, kao što je hipotireoza (smanjena funkcija štitnjače) ili alopecija areata (autoimuna bolest koja uzrokuje ćelavost na malim dijelovima glave), mogu uzrokovati gubitak kose.

Loša prehrana:

Neadekvatan unos hranjivih tvari, poput željeza, cinka, vitamina D i biotina, može uzrokovati slabljenje i ispadanje kose.

Alopecija:

Postoje različite vrste alopecije, uključujući androgensku alopeciju (genetski izazvan gubitak kose), alopeciju areatu (djelomičan gubitak kose) i alopeciju univerzalis (potpuni gubitak kose po cijelom tijelu).

Stres:

Intenzivan stres može uzrokovati telogeni efluvij, privremeni tip gubitka kose koji se javlja nekoliko mjeseci nakon stresnog događaja.

Pretjerano tretiranje kose:

Pretjerana upotreba hemijskih tretmana, često bojanje ili korištenje vrućih alata za oblikovanje kose mogu oštetiti kosu i dovesti do lomljenja i opadanja.

Ako primijetite značajan gubitak kose ili gubitak kose koji vas zabrinjava, preporučuje se odmah konzultovati sa doktorom kako bi se utvrdio tačan uzrok i primila adekvatna terapija ili liječenje.

Zato u našim centrima prije tretmana mezoterapije, radimo pregled cijelog organizma kako bismo utvrdili uzrok opadanja kose.

Može li se alopecija riješiti tretmanom mezoterapije kose?

Alopecija se odnosi na gubitak kose, bilo da se radi o djelomičnom ili potpunom gubitku. Postoji nekoliko vrsta alopecije, a neke od najčešćih uključuju:

Androgena alopecija:

Poznata i kao muška ili ženska ćelavost, ova je vrsta alopecije nasljedna i najčešća. Kod muškaraca je karakterizira postupno prorjeđivanje kose na tjemenu i prednjem dijelu kose, dok kod žena može dovesti do gubitka kose na vrhu glave.

Alopecia areata:

Ovu vrstu alopecije karakterizira ispadanje kose u diskontinuiranim oblicima, tj. djelomična ćelavost na različitim dijelovima glave ili tijela. Mogu se pojaviti i male ćelave gljive. Alopecia areata je uzrokovana autoimunom reakcijom, gdje imunološki sustav napada folikule dlake.

Alopecia universalis:

Ovo je jedan od najozbiljnijih tipova alopecije, gdje dolazi do potpunog gubitka dlaka po cijelom tijelu, uključujući kosu na glavi, obrvama, trepavicama i dlakama na tijelu. Ova vrsta alopecije također može biti posljedica autoimune reakcije.

Trench alopecija:

Ova vrsta alopecije obično pogađa ljude koji stalno izlažu kosu snažnom i ponavljajućem čupanju, kao što su uske frizure, repovi ili pletenice

Važno je upamtiti da alopecija može biti fizički i emocionalno teška za pogođenu osobu. Ako primijetite simptome alopecije ili gubitka kose koji vas zabrinjavaju, preporučuje se odmah konzultovati sa doktorom radi dijagnoze i plana liječenja.

Što može biti uzrok alopecije?

Nasljedni čimbenici:

Genetika može igrati veliku ulogu u razvoju alopecije. Ako imate članove obitelji koji su imali alopeciju, veća je vjerojatnost da ćete i sami doživjeti gubitak kose.

Hormonski čimbenici:

Hormoni mogu utjecati na rast i zdravlje kose. Hormonska neravnoteža, poput porasta razine muških hormona (androgena) ili smanjenja razine estrogena, može pridonijeti razvoju alopecije.

Autoimune bolesti:

Autoimune bolesti kao što su alopecija areata, Hashimotov tireoiditis ili lupus mogu uzrokovati gubitak kose. U tim slučajevima, imunološki sustav tijela napada folikule dlake, što dovodi do gubitka kose.

Medicinska stanja:

Neki zdravstveni problemi, kao što su štitnjača, poremećaji imunološkog sustava, anemija, infekcije ili poremećaji prehrane, mogu dovesti do gubitka kose.

Fizičko oštećenje:

Pretjerana uporaba kemikalija za kosu, tretmani za oblikovanje kose, često bojanje, agresivno četkanje ili korištenje vrućih alata za oblikovanje kose mogu oštetiti i oslabiti kosu, što na kraju može uzrokovati gubitak kose.

Stres:

Intenzivan emocionalni ili fizički stres može dovesti do privremenog gubitka kose poznatog kao telogeni efluvij. To se obično događa nekoliko mjeseci nakon stresnog događaja.

Neadekvatna prehrana:

Nedostatak određenih vitamina i minerala, posebice željeza, proteina i vitamina D, može utjecati na zdravlje kose i dovesti do gubitka kose.

Lijekovi i medicinski tretmani:

Neke vrste lijekova ili medicinskih tretmana, poput kemoterapije ili radioterapije, mogu biti izaizazvati privremeni gubitak kose.

Važno je napomenuti da su ovo samo neki od mogućih uzroka alopecije. Uvek je preporučljivo posetiti lekara ili dermatologa kako biste utvrdili tačan uzrok gubitka kose i dobili adekvatno lečenje ili terapiju.

Mezoterapija kose može biti jedna od metoda koja se koristi u liječenju alopecije, ali rezultati mogu varirati u zavisnosti od pojedinca, uzroka alopecije i drugih faktora.

 

Kako se sprovodi Mezoterapija?

Mezoterapija kose se obično sprovodi ubrizgavanjem koktela hranljivih supstanci, vitamina, minerala i drugih aktivnih sastojaka direktno u kožu vlasišta. Ovi nutrijenti mogu poboljšati cirkulaciju krvi, hidrataciju i hranjenje folikula dlake, smanjiti upalu i stimulišući rast i jačanje kose.

Kada Mezoterapija daje najbolje rezultate?

Mezoterapija može biti posebno efikasna u slučajevima androgenetske alopecije ili alopecije areate. Međutim, rezultati mogu biti individualni i zavisiti od stepena gubitka kose, vremena trajanja alopecije i drugih faktora.

Važno je napomenuti da nemaju svi ljudi iste reakcije na mezoterapiju. Može biti potrebno više tretmana kako bi se postigli željeni rezultati, a neki ljudi možda neće imati potpunu repigmentaciju kose. Takođe, mezoterapija se često kombinuje sa drugim terapijama, kao što su laserska terapija kako bi se poboljšali rezultati, a što dobijate u paketu tretmana u našim centrima

Prije nego što se odlučite za mezoterapiju kose ili bilo koji drugi tretman, posavetuje se sa dermatologom ili stručnjakom za kosu kako biste dobili individualizovane preporuke i prilagođen plan liječenja na osnovu vašeg specifičnog slučaja alopecije, a što takođe možete obaviti u našim centrima u Banjaluci, Bijeljini, Sarajevu i Cazinu.

Zakažite pregled

Hvala što ste se odlučili da zakažete pregled s nama. Vaše zdravlje je naš prioritet, i radujemo se što ćemo vam pružiti odgovarajuću medicinsku njegu. Molimo vas da popunite donji obrazac s vašim podacima i željenim terminom, i naš tim će se potruditi da vam pruži najbolje moguće vrijeme za pregled.